Klipp och avsnitt

417677
The International - Dag 4 - Newbee vs VG #4
Length: 51:30
417659
The International - Dag 4 - Newbee vs VG #3
Length: 41:50
417657
The International - Dag 4 - Newbee vs VG #2
Length: 53:02
417673
The international 4 på TV6
Length: 00:46
417037
The International - Intervju med Akke
Length: 02:49
The International

Mer e-sport och mer Dota2 på tv. 18-21 juli sänder TV6 Play och TV6 världens största Dota2-turnering The International. 

The International

Här hittar du alla sändningstider svensk tid. Obs! Innehåller spoilers
Uppdateras löpande
 

The International

Dota2 är inte bara ett spel utan även en eSport där man tävlar i lag om 5 mot 5. Dota började till en början som en "mod" kallad ”Defence of the Ancients” till det populära strategispelet WarCraft3. Kartan fanns i början i flera olika varianter innan DotA: Allstars blev den mest populära versionen. Spelet växte kraftigt och tävlingar började arrangeras. I samband med att den mytomspunna utvecklaren Icefrog tog över växte spelet i popularitet med turneringar i hela västvärlden men även i Asien och då Kina i synnerhet.

The International

I TV6 sändning av The International kommer du att känna igen våra casters som under DreamLeague bevisade att Dota är bäst på svenska. 

0
comments
The International

I The International deltar 16 lag, varav ett är de regerande världsmästarna och helsvenska laget Alliance. Men det finns en rad andra svenska spelare i TI4.

0
comments

Live

The International

Återupplev det historiska ögonblicket när Alliance vann den rafflande finalen i The International Dota 2.

The International

The International, som arrangeras av spelutvecklaren Valve, är världens största e-sportturnering och Dota2:s största turnering under året. The International kan liknas vid ett ”VM” där 16 lag från hela världen gör upp om vem som är världens bästa lag i Dota2. I prispotten finns över 10 miljoner dollar.

0
comments
The International

Reglerna i Dota2 är ganska enkla. Du ska vinna mot motståndaren och krossa deras bas ("Ancient"). För att göra detta behöver du först krossa alla torn och fiender på vägen, inklusive motståndarens spelare.

0
comments
The International

Gank: Att ”ganka” någon är i princip samma sak som att döda en hjälte/spelare. Inom den här typen är det vanligt att säga ”ganka honom”.

Last Hit: Om du dödar de små creepsen på banan får du extra guld och experience.

Rax: Rax är slang för ”barracks” vilket innebär barracker/byggnader som gör att du får flera olika "creeps". Om ett lag tar ned motståndarens barrack får de automatiskt starkare "creeps".

0
comments