Skill, SC2 och Moba-spel.

13:34 | 31 augusti 2013 | NaNiwa

Jag började spela Warcraft 3 för många år sedan när jag gick i skolan. ända sedan 7an kommer jag ihåg och t.om lite tidigare. Men det blev mer seriöst desto äldre jag blev och desto mer jag förstod att jag drogs tlll gaming pågrund av att jag alltid gillat utmaningar.

 

Tiden gick och mina föräldrar hade bara ett krav på mig. att jag gick klart gymnasiet och sedan kunde jag göra vad som helst med mitt liv. Det var under den här tiden då StarCraft 2 kom ut och jag kände att jag ville ge det hela en chans till att försöka bli proffs. Jag tänkte att jag spelade ju wc3 på en ganska decent nivå så jag borde ju ha en del potential, men snabbt insåg jag att världen var en mycket större plats än jag trodde. Det fanns många fler spelare som var bra än jag insett. Jag började i tyskland där jag utvecklades mycket som spelare, för att sedan ha en riktigt dålig upplevelse med att bli kickad från EPS. men jag har aldrig varit personen som slutar försöka pågrund av ett nederlag. Oavsett hur svårt det är eller har varit så ger jag aldrig upp. det är en av mina största stolheter jag har i mitt liv. Jag vann MLG Dallas strax därefter och jag trodde jag var på toppen, jag hadde kommit dit. jag var den bäste som fanns i dåläget. Men lite visste jag att detta bara var början.

 

Nästa MLG så kom 4 eller 6 koreaner till tävlingen och jag blev krossad. Alla andra foreigners blev också det. Det var ett "wake-up" call jag inte trodde skulle kunna hända som det gjorde.

 

Jag hade för första gången insett att det var så mycket större och så mycket svårare än någonting som någonsin funnits i Warcraft och något annat spel. Jag förstod allt detta då med, och insåg att det enda jag kunde göra var att antingen ge upp eller åka till korea o träna med dom bästa. Jag valde det senare som de flesta nog vet då jag inte tycker om att ge upp i första taget, men detta var min första smak på riktig tävling, det kändes underbart att veta att bli bästa "foreigner " bara var första steget på vägen till att bli en riktigt bra spelare.

 

Jag är inte helt säker på vad mer jag kan säga om detta just nu, men jag ville bara dela med mig av min syn på gaming. Jag har spelat Dota 1 mycket under mina wc3 tider och jag vet vilket simpelt spel det är i jämförelse med Starcraft, samma med LoL. Dessa spel kommer aldrig få någon större respekt i mina ögon då dom aldrig förstått den riktiga konkurransen som finns i gaming. Eller tja. LoL spelarna verkar förstå nu och bli krossade av koreanerna till och med i ett spel med sådant lågt skillcap.

 

När jag ser en tävling som LCS, The International osv. så tänker jag det som i stil med att vinna på lotto. Verkar finnas väldigt många snälla killar i dota som inte förtjänar något hat. Det är inte menat att vara ett personligt angrepp på någon. Men när jag hör om folk som vinner tiotusentals dollar på en amerikansk mobaturnering och tror det är världens kungar vill jag bara skratta åt att dom inte inser hur lätt deras spel är i jämförelse.

 

Alla är dock såklart välkomna enligt mig att gilla exakt vilket spel dom vill oavsett om det är Sims, Dota, WC3, SC2, CS etc. Men att försöka jämföra spela Wimbledon i tennis med o snurra på en jojo tillsammans är ungefär som jag ser SC2 vs Moba. Det är ingen riktigt competitive sport i mina ögon.