18:33 | 31 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Och är jag förvånad? Nej. Inte det minsta. Hennes urringningar i Modern Family kommer troligen bli universitetsämne vilken dag som helst och hon har utöver alla utseendemässiga fördelar dessutom begåvats med humor.

Att hon fyller 40 i juli är ofattbart. Och avundsvärt.

Listan hon nu toppar är framställd av sajten AskMen.com.
Tio-i-topp mest åtråvärda kvinnor 2012:
1. Sofia Vergara
2. Kate Upton
3. Rooney Mara
4. Miranda Kerr
5. Nicki Minaj
6. Emma Stone
7. Scarlett Johansson
8. Kim Kardashian
9. Rihanna
10. Candice Swanepoel
Hela listan (99 kvinns) hittar du HÄR!

Via Us Magazine.

14:39 | 31 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Jag har precis sett klart på kvällens premiäravsnitt av Top Model Sverige. Det hade potential. Men också en hel del som skulle kunna göras om och göras bättre. Som alltid när Sverige ska copypejsta amerikanska dokusåpor.

Låt mig börja med det positiva.
Det är ett bra urval av tjejer. Det finns de sedvanliga "jag är störst, bäst, vackrast"-brudarna som man vet kommer att bryta ihop om två-tre avsnitt. Det finns blyga violer som med rätt vägledning kan bli typ hur snygga som helst. Det finns tjejer med personlig stil och tjejer med udda utseenden. Bra mix, som sagt.
Izabella Scorupco engagerar sig. Man märker att hon tar jobbet på allvar. När utröstningen äger rum blir hon till och med tårögd, fast det är så tidigt i tävlingen. Det ställer henne i en otroligt sympatisk dager.
Jonas Hallberg säger vad han tycker. Det är inte odelat positivt, han har svårt att sätta punkt och han är elak. Men samtidigt behövs någon som säger som det är. Det är osvenskt och kommer inte uppskattas men om tjejerna tänkt sig jobba utanför Sverige behöver de lära sig hur branschen funkar. Det vill säga: ingen bryr sig om dig, du är en klädgalge.


Det negativa.
Jonas Hallberg säger vad han tycker. Gud, killen älskar sin egen röst! Och då han är programmets Jay Manuel aka tjejernas coach får han dessutom massor av utrymme. Det kan/kommer bli tröttsamt i längden.
Inledningsuppdraget. Jag blev riktigt upprörd när deltagarna - det första de får göra - tvingas välja ut den tjej som de tycker har minst potential. Vad är det för mobbingmetoder? De är ju redan där för att bli bedömda - av proffs. Låt då dessa göra jobbet istället för att skapa en hackkyckling (som sedan bär med sig den stämpeln under resten av tävlingen). Dåligt!
Ljussättningen. Alltså, det här händer i alla svenska dokusåpaversioner. Det ser fattigt ut på grund av ljussättningen. Jag vet inte om det är nån softlins som fattas eller som bara finns på amerikanska tv-kameror men ljuset är för hårt och skarpt. När till och med übervackra Izabella Scorupco ser ålderssnipig ut då är det nåt allvarligt fel.
Izabellas utröstningssekvens. Hon är hur cool som helst i de andra momenten men här stelnar hon till som en pinne. När deltagarna som går vidare vill krama henne ser hon ut som hon tycker att de luktar illa och när hon talar så är det med en sådan långsam övertydlighet att det blir komiskt. Troligen på grund av att hon har (en väl synlig) öronsnäcka. Det är en svår konst att använda en sådan. Tänk dig själv att någon stod och viskade viktig information i ditt öra samtidigt som du förde en konversation med en annan person. Apsvårt ju. Nej, öronsnäckan kan de gärna skippa framöver, det ser inte snyggt ut heller.

Annars är det sig likt. Det är Top Model. Varken mer eller mindre. I slutet får man se kommande scener från säsongen och det ser lovande ut. Drama, kul plåtningar och utomlandsresa. Klart jag kommer att följa det! Dessutom: Gamla sparkade ANTM-domaren Janice Dickinson dyker upp. Hon är väl den enda som kan ge Jonas en match om pengarna i snacksalighet, haha!

Premiär i kväll, 20.00 i TV3. Programmen finns även på TV3 Play.

16:01 | 30 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Under hela januari har BBC Entertainment i Sverige kört hårt på komiken på kvällstid. Varje vardag klockan 22.00 för att vara exakt. Detta lilla humorexperiment har fallit så väl ut att kanalen nu tänker fortsätta pytsa ut ståupp/komik under resten av 2012 också. Det tycker jag att vi firar med en tävling här!

En lycklig vinnare kommer att kunna skratta hela vägen till posten och hämta ut ett paket bestående av:

* QI - The B Series - Stephen Fry i ett humorns Fråga Lund.
* Gavin And Stacey (säsong 1) - Häng med från början i den hyllade brittiska sitcomen! (SVT2 börjar visa säsong tre i kväll, kl 19.30).
* The Thick of It (Complete box set) - Hela serien om den politiske mästerdomptören/lobbyisten Malcolm Tucker (Peter Capaldi) och hans stab. Gick i Sverige under den vedervärdiga titeln Trist, herr minister (jaja, parafras på Javisst, herr minister - men helt fel juuuu).
* The Office 10th Anniversary Edition (hela serien plus julspecialer och extramaterial) - Originalet. Say no more.
* My Family  (Series 1-7 Box set) - De första sju säsongerna om familjen Harper och deras eviga interna stridigheter. Det finns ytterligare fyra säsonger att tillgå för den som inte kan få nog. I Sverige heter serien Jämna plågor (har gått i SVT). 

Nå, för att ha chans att vinna denna "goodiebag" av brittisk humor behöver du bara svara på följande fråga:

Komikern Rob Brydon syns både i QI och i Gavin And Stacey. Han åkte även på en finsmakarresa med kollegan och frenemin Steve Coogan. Vad hette den serien (som också visades som film)?

Skriv svaret tillsammans med ditt namn, din adress, postnummer och postadress och skicka till anna.t.skold@gmail.com.

I ämnesraden: Humortävling. Senast den 12 februari vill jag ha ditt svar. Lycka till!

14:37 | 30 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

 

Jennifer Love Hewitt vill locka tittare till sin nya tv-serie, The Client List*. Så hon går åstad och spelar in en svängig liten bit (Big Spender) med tillhörande sexig video. Vad är det med det då?

Tja, inget annat än att serien går ut på att JLH i sin roll som trebarnsmorsa prostituerar sig för att få ihop till hyran. Men av videon att döma är detta något njutningsbart och till och med åtråvärt. Så Pretty Woman. Den glada horan liksom. Yeah right. Varning också för att låten sitter kvar i huvudet i dagar efteråt.

* Det började som en tv-film på amerikanska tv-kanalen Lifetime, men fick så många tittare att kanalen bestämde sig för en tiodelad serie också.

12:15 | 30 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Både Fjärrkontrollen och Tittar på tv har uppmanat samma sak: titta på den franska dokumentären Beroende av tv-serier, som gick i SVT2 i går.

Jag tror alla som gillar tv lite extra kommer att känna igen sig. Dessutom är det kul att få se människorna bakom serierna, skaparna, manusförfattarna och Kiefer Sutherland! Han är hur skön som helst. Sen skrattade jag gott åt att översättaren - uppenbart INTE en serieaddict - översatt Battlestar Galactica till Stridsplanet Galactica. Gulligt!

Dokumentären ligger på SVT Play fram till 28 februari. Väl värd att se!

11:56 | 27 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Hej, tar ledigt från tv-bloggandet fram till på måndag.

Sorg i familjen då vår älskade hund togs ifrån oss i går pga nyupptäckt cancer i munnen/käken. Jag vet att inte alla fattar att man kan sörja ett djur så hårt, men ni som förstår ni förstår.

14:37 | 25 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Kristen Bell har en ny tv-serie att promota, House of Lies, och syns därför överallt.

Snyggast bilder på henne tror jag ändå magasinet Flaunt fått. Men jäsiken, vad hon svär! Som en borstbindare! Skam till sägandes har jag inte sett House of Lies än. Kände inte peppen när jag såg trailers eller hörde vad andra hade att säga om den. Fast med tanke på hur dålig Californication blivit kanske jag ska byta ut den mot HoL istället. En Showtime-serie mot en annan. Vi får se. Men visst är KB läcker på bilderna?

Via JustJared.

19:25 | 24 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Boardwalk Empire VFX Breakdowns of Season 2 from Brainstorm Digital on Vimeo.

Det här tyckte jag var helt fascinerande. Att få veta hur scenarier och ansiktsproteser är uppbyggda.

Men obs - se bara om du sett säsong 2!

Via Vulture.

17:11 | 24 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Fick den här bilden via Robin Jarl på Twitter.

Älskar särskilt The Black Guy-vinkeln.

11:56 | 24 januari 2012 | Anna Thunman Sköld

Nu är tävlingen avgjord - och vinnaren korad. Den som vinner de två första säsongerna av helt underbara, galna, skitiga och rätt snuskiga brittiska serien Misfits är...

... Seinab Hilowle från Gävle!

Seinab kunde nämna flera brittiska serier som fått amerikanska versioner, bland annat Skins, Being Human, Shameless, The Office, Prime Suspect och Life on Mars. Dessutom kom hon med en motivering: "För att jag är en brittisk snobb som vägrar se andra versioner än originalet!"

Grattis, Seinab, det kommer ett paket på posten inom kort! Mycket nöje!

Ps. Jag har börjat titta på tredje säsongen nu och jo, Joseph Gilgun (Hem till gården, This is England) funkar alldeles utmärkt som "the new guy". Men nån Nathan är han ICKE!