17:23 | 30 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Den amerikanska komediserien Suburgatory var ännu en höstpremiär jag sett mycket fram emot. Läs vad jag skrev om den HÄR! Och den har potential, tro inget annat! Men...

Efter att ha varit slav under MTV:s superbraiga ungdomsserie Awkward = tonårstjej som inte tillhör populära klicken berättar för oss i voice-over hur hennes liv ter sig - och dessutom sett filmen Easy A = tonårstjej som inte tillhör populära klicken berättar för oss i voice-over hur hennes liv ter sig - känns Suburgatory = tonårstjej som inte tillhör populära klicken berättar för oss i voice-over om hur hennes liv ter sig... något gjord.

Jag hårddrar det givetvis, alla tre exemplen skiljer sig åt på massa punkter, men premissen är densamma. Så även om jag skrockade här och där i premiäravsnittet kunde jag ändå inte låta bli att tänka på framför allt Awkward och hur mycket jag redan längtar efter säsong två. Dock tror jag att jag kommer tycka mer om Suburgatory när Awkward-saknanden lagt sig. Jag kommer fortsätta kolla!

Recension: Terra Nova

Snabbrecenserat: Hart of Dixie, Revenge, Pan Am, A Gifted Man

Snabbrecenserat: Unforgettable, Person of Interest, The Fades

Snabbrecenserat: 2 Broke Girls, The Playboy Club, New Girl, 2 1/2 män 

Snabbrecenserat: The Secret Circle, Up All Night, H8R, America's Next Top Model All Stars

Recenserat: Ringer

18:00 | 29 september 2011 | Anna Thunman Sköld

TV6 börjar visa The Vampire Diaries fredagen den 18 november. Om nu någon missat det. I USA rullar tredje säsongen för fullt och nätet har senaste dygnet skrattat gott åt Paul Wesleys skolfoto. Från den tiden han hette Paul Wasilewski.

Men personligen föredrar jag hans tv-brorsa, Ian Somerhalder. Honom har jag haft ett gott öga till ända sen Dawson's Creek-spinoffen Young Americans. En serie alla borde se. Galet nog lades den ned efter bara en säsong. Det var riktigt bra ungdoms-tv! Med bland andra Kate Bosworth och lesbosnyggot Katherine Moennig.

Hur som haver ville jag visa er hur den unge Ian Somerhalder såg ut. Om nu någon missat det. Tyvärr har jag inga årtal men det får gå ändå.

15:26 | 29 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Innan Charlie Sheen började tjöta om tigerblod och fick sparken från 2 1/2 män var det alltid han som toppade tv-männens lönelista. Nu har jag ingen aning, kanske Hugh Laurie? Spelar roll. Nu är det kvinnornas tur. Här nedan ser du de tio kvinns som tjänar mest i amerikansk tv, enligt Forbes. Medräknat i miljonerna är även sånt de dragit in på reklam och andra sidoprojekt. Och ja, det är fullt av desperata hemmafruar i löneligan...

1. Tina Fey (30 Rock) ca 92 miljoner kronor per år
2. Eva Longoria (Desperate Housewives) ca 92 miljoner kronor per år
3. Marcia Cross (Desperate Housewives) ca 71 miljoner kronor per år
4. Mariska Hargitay (Law & Order: SVU) ca 71 miljoner kronor per år
5. Marg Helgenberger (CSI) ca 71 miljoner per år
6. Teri Hatcher (Desperate Housewives) ca 64 miljoner kronor per år
7. Felicity Huffman (Desperate Housewives) ca 64 miljoner kronor per år
8. Courteney Cox (Cougar Town) ca 50 miljoner kronor per år
9. Ellen Pompeo (Grey's Anatomy) ca 50 miljoner kronor per år
10. Julianna Margulies (The Good Wife) ca 42,5 miljoner kronor per år

Källa: AOL.com
 

21:50 | 28 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Efter att ha sett finalavsnittet av Awkward är jag nu bara intresserad av en sak. Vilket lag tillhör ni?


 

För egen del: TEAM MATTY! <3

19:16 | 28 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Min favoritperson när det kommer till svordomar är utan tvekan eller motstånd Kapten Haddock. Ingen kan svära som han. Hör ni det, era erbarmliga krabbfötter? Men nu ska det handla om hur det svärs i tv. Eller. Snarare hur tv-makarna kommer runt *bleep*-svordomarna.

För om du inte är en tv-serie som ligger på en kabelkanal (typ HBO) får du inte gödsla med grovheter som - det annars vanligt förekommande - "fuck". Jag stannar vid det exemplet. Ni fattar. Här är vad de säger istället:

Sons of Anarchy: Goddamn.
Exempelmening: "Who the hell are these people? Using a baby like a goddamn poker chip."

Firefly: Gorram.
Exempelmening: "Stupid son of a bitch dressed me up like a gorram doll!

24: Dammit.
Exempelmening: "Dammit, Chloe, give me the damn satellite feed, NOW!"

Battlestar Galactica: Frakk, frakking.
Exempelmening: "Does anybody else think that this plan is frakking nuts?"

Farscape: Frell.
Exempelmening: "Frell me dead."

Kommer ni på fler? Skriv det i kommentarerna i så fall.

12:35 | 28 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Jag skrev häromdagen hur taggad jag var på Terra Nova, den nya sci-fi-serien med Steven Spielberg som dragarnamn. Piloten ska ha kostat över hundra millar att producera. Dinosaurier utlovades. Så i går såg jag det långfilmslånga premiäravsnittet. Och min fråga är: hur sjutton kunde detta kosta HUNDRA MILJONER?

Min invändningar är som följer:
1. Det verkar som om Terra Nova ska vara ett familjedrama. Men vilka tittar egentligen på sådana? Det blir bitar som är för barnsliga respektive bitar där barn inte alls bör titta. Därav ger piloten ett väldigt spretigt intryck.
2. Det har påtalats att dinsaurierna inte aaaaalls ska vara likadana som de vi kunnat glo på i Jurrassic Park-filmerna. Det stämmer. Men de "nya" dinosarna är bara tunt förklädda T-Rexar och Velociraptors. Däremot - på plussidan faktiskt - är de skickligt gjorda.
3. Det här med greenscreen. För hundra miljoner kronor borde alla hitte-på-effekter vara felfria. Men istället blir det nästan Ringer-båtscens-lökigt när pappa Shannon och ledaren Taylor ska titta ut över sitt Terra Nova. Ringer kunde kanske ursäkta det med låg budget, vad har Terra Nova att komma med till sitt försvar?
4. Var det någon annan som fick Avatar minus blåfärg möter Lost i Jurrassic Park-vibbar? Hahaha. Skojade bara. Det fick väl alla. Och det är aldrig ett gott tecken när man tycker sig ha sett det mesta förut.

Betyg: 2,5/5. Ska jag se vidare? Ja, min tre-avsnitts-regel brukar vara pålitlig. Eftersom jag varit så pepp på serien vill jag inte släppa den direkt. Om vi återigen tar Ringer som exempel så tog den sig i andra avsnittet (kanske för att jag då vant mig vid såpigheten). Men är Terra Nova ett av höstens tv-måsten? Nej, långt därifrån.


Snabbrecenserat: Hart of Dixie, Revenge, Pan Am, A Gifted Man

Snabbrecenserat: Unforgettable, Person of Interest, The Fades

Snabbrecenserat: 2 Broke Girls, The Playboy Club, New Girl, 2 1/2 män 

Snabbrecenserat: The Secret Circle, Up All Night, H8R, America's Next Top Model All Stars

Recenserat: Ringer

16:43 | 27 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Hart of Dixie: När Rachel Bilson säger "ew" någon minut in i Hart of Dixie är det som att komma hem. Till OC alltså. Visst, hon kallas visst Zoe här och är doktor men vem lurar hon? Det är ju bara Summer som vuxit upp! Men jag gillar det! Troligen för att jag får lite sköna Gilmore Girls- och Everwood-vibbar. Harmlöst men charmigt. Plus att jag är svag för småstadsinramningen. Kommer helt klart följa vidare.

Revenge: Aaaah, det finns något så lockande med hämndhistorier. Det är ingen slump att Greven av Monte Cristo är en välläst klassiker. Och en cool film med Jim Caviezel. Jag nämnde Everwood i min Hart of Dixie-recension. Här återses Emily VanCamp, som spelade Amy i den serien. Men glöm väna Amy, i Revenge är Emily bara ute efter en sak: att ge igen på de personer som ödelade hennes liv genom att felaktigt anklaga hennes pappa för ett brott han inte begått. Det är lite såpigt gjort och med en tydlig undomsinriktning, men svår att motstå. Dessutom har seriens skapare lovat att alla trådar och mysterier ska vara lösta till det trettonde och sista avsnittet. Ska därför lätt kolla vidare.

A Gifted Man: En stiff läkare börjar se sin döda ex-fru och hon får honom att börja bry sig om annat än sig själv. Hela tiden jag såg avsnittet satt jag och tänkte: En typisk TV4 Plus-serie, förlåt Sjuan-serie. Men gäsp, så tråkigt jag hade. Seriedrottningen sa det bäst i en tweet till mig: "A Boring Man vore en mer passande titel". Så sant som det var sagt. Kommer inte att se igen.

Pan Am: Hajpad dramaserie med Christina Ricci som dragplåster. Tar sin början 1963, detta ödesdigra år i amerikansk histori,  när det - enligt tv-serien - hippaste du kunde göra var att jobba för flybolaget Pan Am. Jag tycker att bortsett från snygga tidsenliga miljöer och detaljer så är serien bara som Playboy Club fast med flygvärdinnedräkter istället för kaninutstyrslar. Och med alldeles för många tidshopp fram och tillbaka. Nej, Pan Am får jobba på att hålla kvar mig, än är jag inte övertygad. Två avsnitt till ger jag den i hopp om... mer djup.

Snabbrecenserat: Unforgettable, Person of Interest, The Fades

Snabbrecenserat: 2 Broke Girls, The Playboy Club, New Girl, 2 1/2 män 

Snabbrecenserat: The Secret Circle, Up All Night, H8R, America's Next Top Model All Stars

Recenserat: Ringer

14:17 | 27 september 2011 | Anna Thunman Sköld

Kevin Williamson, som på senare år har haft godheten att ge oss serier som The Vampire Diaries och The Secret Circle (bägge efter bokförlagor av LJ Smith), har sålt in en pilot till amerikanska tv-kanalen FOX.

Och känn på den här premissen: Den ska handla om en evil seriemördare som startar ett nätverk fullt med andra seriemördare, en dödande sekt helt enkelt. Lägg till det en FBI-agent som hamnar mitt i smeten. Låter ruggigt. Jag vill se!

00:27 | 27 september 2011 | Anna Thunman Sköld

I söndags såg jag finalen av Dexters femte säsong här i TV6. Jag vet inte om ni håller med mig men den kändes väldigt avslutande. Dexter kunde mycket väl ha tagit slut där och jag varit nöjd. Men så blev det inte.

Nu på söndag har nämligen säsong sex premiär i USA. Som jag skrivit om tidigare har den här omgången en religiös underton. Men att döma av trailern här ovan så innebär det inte att Dexter blivit mildare, utan verkar snarare blodtörstigare än någonsin. Jag ser fram emot att se Colin Hanks och Edward James Olmos i gästroller också.

För övrigt skulle jag inte säga nej till ett sånt HÄR tjusigt duschdraperi!

16:40 | 26 september 2011 | Anna Thunman Sköld

I kväll är det premiär för en höstens mest emotsedda tv-serier, sci-fi-serien Terra Nova, i USA. Handling i korthet. Året är 2149. Jorden är på väg att gå under på grund av överbefolkning och luftföroreningar. En grupp vetenskapsmän uppfinner en tidsmaskin och skickar en samling "pilgrimer" 85 miljoner år bakåt i tiden att kolonisera och grunda Den nya världen, Terra Nova. Ingen verkar dock ha räknat med de köttätande urtidsdjuren... låter det som nåt vi sett på bio förut?

Jo, Steven Spielberg är inte oväntat inblandad, som en av de exekutiva producenterna. Men man ska tydligen inte förvänta sig en Jurrassic Park 2.0. I en artikel på THR.com står det att dinosaurierna i Terra Nova är heeelt andra. Okej. Där står också att att tvåtimmarspiloten kostade över 100 miljoner kronor att producera. Bara piloten alltså. Det är många slantar det.

Jag är hur som helst grymt sugen på en bra sci-fi-serie. Hoppas Terra Nova lever upp till förväntningarna.